Field Service

Het Internet of Things biedt een uitstekende mogelijkheid om Field Service processen te versterken

Bij Field Service draait het om de ‘man in het veld’. Een service engineer die onderweg is om op locatie onderhoud of reparaties aan assets te verrichten. Aan deze taken zult u voorlopig niet ontkomen, echter een service engineer op pad sturen kost geld, dus dan wilt u wel dat het zo goed mogelijk besteed wordt.

Het Internet of Things biedt een uitstekende mogelijkheid om Field Service processen te versterken, zodat u efficiënter met uw middelen kunt omgaan en een betere dienstverlening kunt bieden aan uw klanten.

Door het aanbrengen van autonome Internet of Things sensoren kan BuzzerBase de status van assets op afstand monitoren. Bij afwijkingen in bijvoorbeeld temperatuur, trilling of vloeistofniveaus zal BuzzerBase direct een melding sturen naar uw Service Management software.

  • Uw klanten hoeven u niet meer te bellen als uw assets, wat een hoop negatieve emotie voorkomt.
  • Uw assets vertellen u wat het probleem is of wordt.
  • Uw bestaande Field Service processen worden automatisch gestart, zonder handmatige handelingen.
  • Uw service engineer heeft veel meer informatie over het probleem en weet precies welke asset het is en waar deze staat.

Bent u geïnteresseerd in het versterken van uw Field Service processen door middel van het Internet of Things? Dan is BuzzerBase voor u de beste oplossing.