Incident Management

Voorkom dat klanten u voor zijn en ontevreden klagen over uitval of storing door uw assets zelf de afwijkingen te laten melden.

Bij Incident Management gaat het om de snelle en accurate afwikkeling van storingen en problemen. Het afwikkelen van incidenten is een kunst op zich. Wie, wat en waar zijn veel gestelde vragen. Vragen die een helpdesk of front-office veelal telefonisch of per mail stellen als reactie op een melding.

Het doorsnee incident management proces gaat als volgt:

  • Uw klant merkt dat er iets mis is en belt uw helpdesk.
  • Uw helpdesk-medewerker probeert zoveel mogelijk informatie te vergaren en registreert de storing.
  • Na het registreren van de storing start uw Service Management proces en gaat er een monteur op pad.
  • De Monteur moet ter plekke testen en analyseren om de oorzaak te achterhalen en een oplossing te bieden.

Door simpelweg het bevestigen van Internet of Things sensoren op uw assets, zoals machines en apparaten, kunt u de status meten. Denk hierbij aan sensoren voor bijvoorbeeld temperatuur, open/dicht, licht, beweging, trilling en de locatie. Zo kan van een asset veelal in een vroeg stadium een afwijking of defect opgemerkt worden, nog voordat uw klant dit merkt.

Op deze manier worden alle handmatige handelingen die het proces vertragen en vertroebelen, zoals de inbreng van uw klant en helpdesk-medewerkers, geëlimineerd uit uw Incident Management aanpak, zodat u sneller en doeltreffender kunt handelen. Het standaard incident management proces kan dan als volgt verbeterd worden:

  • De sensoren op uw asset meten een afwijking en melden dit aan BuzzerBase.
  • BuzzerBase bepaalt of dit een storingsmelding is, en zo ja, meldt dit aan uw Service Management software.
  • Uw Service Management proces wordt automatisch gestart en uw monteur gaat sneller en met meer informatie op pad.

Voorkom dat klanten u voor zijn en ontevreden klagen over uitval of storing door uw assets zelf de afwijkingen te laten melden. BuzzerBase maakt domme machines slim en zorgt direct voor opvolging met plugins naar Service Management software. Bent u benieuwd naar wat BuzzerBase voor uw organisatie kan betekenen?