Hoe het werkt.

Van statusmelding tot automatische actie.

Sensoren

Door een machine, ruimte of object van sensoren te voorzien, kan deze je constant op de hoogte houden van haar status. Maar welke statusinformatie wil je weten? Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen.

Lees meer over sensoren.

Netwerken

De sensoren moeten hun statusmeldingen versturen zodat afwijkingen opgemerkt kunnen worden. Hier is een communicatienetwerk voor nodig. Net als dat een mobiele telefoon een netwerk nodig heeft om te communiceren. Een belangrijke factor in de populariteit van het Internet of Things is de ontwikkeling van LPWAN, oftewel Low Power Wide Area Netwerken.

Lees meer over netwerken.

Analyse en Logica

Als je de statusmeldingen van een machine krijgt, dan komen er dus consistent meldingen binnen van die machine. Dit gebeurt met een vaste interval, geheel afhankelijk van jouw wensen. Daar komt bij dat het vaak om veel meer dan één machine gaat. Je wordt gek als je die stroom berichten de hele dag zelf moet analyseren.

Lees meer over de analyse en logica.

Automatische acties

Zodra je weet op welke statusmelding gehandeld moet worden, is het zaak om een actie te laten volgen. In het ene geval moet er een monteur op pad gestuurd worden, in het andere een schoonmaker of een installateur. Maar dit moet wel automatisch, want als we de melding kunnen automatiseren, dan toch zeker ook de verdere afhandeling.

Lees meer over automatische acties.

Heb je een prangende vraag?

Wij gaan graag met je in gesprek.