Field Service

Het Internet of Things biedt een uitstekende mogelijkheid om Field Service processen te versterken

Bij Field Service draait het om de ‘man in het veld’. Een service engineer die onderweg is om op locatie onderhoud of reparaties aan assets te verrichten. Aan deze taken zal je voorlopig niet ontkomen, echter een service engineer op pad sturen kost geld, dus dan wil je wel dat het zo goed mogelijk besteed wordt.

Het Internet of Things biedt een uitstekende mogelijkheid om Field Service processen te versterken, zodat je efficiënter met je middelen kunt omgaan en een betere dienstverlening kunt bieden aan je klanten.

Door het aanbrengen van autonome Internet of Things sensoren kan BuzzerBase de status van assets op afstand monitoren. Bij afwijkingen in bijvoorbeeld temperatuur, trilling of vloeistofniveaus zal BuzzerBase direct een melding sturen naar de Service Management software.

  • Klanten hoeven niet meer te bellen als er iets mis is, wat een hoop negatieve emotie voorkomt.
  • De sensoren vertellen je wat het probleem is of wordt.
  • Jouw bestaande Field Service processen worden automatisch gestart, zonder handmatige handelingen.
  • De service engineer heeft veel meer informatie over het probleem, weet precies welke asset het betreft en waar deze is.

Ben je geïnteresseerd in het versterken van jouw Field Service processen door middel van het Internet of Things? Dan is BuzzerBase de beste oplossing.