Maintenance Management

Onderhoud gebeurt nog altijd grotendeels op basis van een planning, dat kan toch beter?

Onderhoud aan machines, apparaten en gebouwen wordt vaak uitgevoerd volgens een planning, een vooraf bepaald repeterend interval. Terwijl van tevoren niet ingeschat kan worden hoe en in welke omstandigheden een asset gebruikt gaat worden.

Er zijn zoveel variabele factoren, dat enkel het verstrijken van de tijd als lijdraad nemen niet voldoende efficiënt is.

  • Hoe intensief is deze asset daadwerkelijk gebruikt?
  • Is deze asset überhaupt wel gebruikt?
  • Zijn er indicatoren dat de asset niet naar behoren functioneert?

Het meten van het daadwerkelijk gebruik geeft al een enorme verhoging van de efficiëntie. Dit kan eenvoudig gemeten worden door trillingen, voltage of temperatuur sensoren. Afwijkingen hierin kunnen een indicatie zijn van een op handen zijnde uitval, waar dan direct op gereageerd kan worden om erger te voorkomen. Ook stelt dit je in staat om te handelen voordat de klant hinder ondervindt.

Door met sensoren te meten kunnen tevens patronen en trends herkend worden, waarop voorspellingen kunnen worden gedaan. Dit wordt Predictive Maintenance genoemd. De komst van Internet of Things sensoren maakt het meten van een scala aan kenmerken mogelijk, op plekken waar dat voorheen niet kon of rendabel was.

BuzzerBase verbindt de meetgegevens van de sensoren met Service Management software en verrijkt daarmee je bestaande processen. Je kunt op deze manier gemakkelijk en snel jouw dienstverlening naar een hoger niveau tillen met het Internet of Things. Ben je geïnteresseerd in de meerwaarde van BuzzerBase voor jouw organisatie?