Track & Trace

Met de komst van het Internet of Things gaat er voor Track & Trace een volledig nieuwe wereld open.

Met het volgen (Track & Trace) van voertuigen en grote, dure objecten is er niks nieuws onder de zon. Ook het tracken van pakketten en objecten middels RFID, barcodes of NFC is niet nieuw, maar dan heb je enkel een bewijs van inchecken op een bepaalde plek en niet de daadwerkelijke locatie.

Echter, met de komst van het Internet of Things gaat er voor Track & Trace een volledig nieuwe wereld open. Kleine, voordelige en autonome Internet of Things locatie-trackers kunnen op één batterij jarenlang tot wel 10 meter nauwkeurig locaties doorsturen, afhankelijk van de gekozen techniek.

Dit betekent dat echte Track & Trace nu dus ook mogelijk is voor kleine, waardevolle objecten waar geen boordspanning aanwezig is en die door het hele land kunnen zwerven. Denk hierbij aan assets als: handgereedschap, pallets, kratten, steigermateriaal. pompen, stroomverdelers, aanhangers, betonmolens, dixies, printers, etc. Oftewel, zo’n beetje alles van een beetje waarde is tegenwoordig te volgen.

BuzzerBase koppelt deze locatie-trackers aan jouw Service Management software, zodat je op de plek waar je assets bekend zijn ook accurate locatiegegevens hebt.

Met de business intelligence in BuzzerBase is het ook mogelijk om technieken als geo-fencing te gebruiken. Dit betekent dat als de tracker buiten een afgebakend gebied komt of beweegt op een moment dat het niet zou moeten er een waarschuwingsmelding verstuurd wordt. De locatie-sensoren zijn zelfs te combineren met bijvoorbeeld een trilling- of temperatuursensor, zodat er nog meer informatie kan worden afgeleid.

BuzzerBase verzamelt alle gegevens en door het toepassen van business logic wordt een melding aangemaakt in de vorm van een notificatie naar een centraal softwarepakket, waarna de gebruikelijke acties in gang worden gezet. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die BuzzerBase biedt voor Track & Trace?